Gevelelementen voor winkels, gevelelementen van Bennis Arnhem,
aluminium pui, etalage van draadglas, etalage van beveiligingsglas

Goed beschermd, maar wel zichtbaar

Als uw spullen achter een gesloten gevel liggen, verkoopt u ze niet. Daarom kiezen winkeliers voor een mooie, open gevel met veel glas. De hardglazen puien van Bennis Arnhem zijn de perfecte oplossing om klanten te verleiden binnen te komen, en tegelijkertijd inbrekers buiten te houden. 

Aluminium puien met glazen draai- of vouwdeuren

Gehard glas is thermisch versterkt glas. Dit is speciaal toepasbaar voor een open aanzicht van bijvoorbeeld een winkelingang. De meest toegepaste glasdiktes zijn 8, 10 en 12 mm. Hardglas is veiligheidsglas, wat betekent dat er bij een breuk geen scherpe scherven ontstaan. De pui zal breken in kleine ongevaarlijke korrels glas.

In combinatie met verschillende deur- en bevestigingsonderdelen is hardglas uitstekend geschikt voor de toepassing van winkelpuien, deuren en schuifdeuren, maar bijvoorbeeld ook voor scheidingsdeuren in een interieur.

Glasopties voor puien, ramen en deuren

Wij leveren en plaatsen isolatieglas, gelaagd of gehard isolatieglas en veiligheidsglas in diverse categorieën.

Gehard glas
Gehard veiligheidsglas is vijf keer sterker dan gewoon glas en bestand tegen grote temperatuurverschillen. Als het breekt, valt het in kleine onscherpe korrels uiteen. Er bestaat dan geen kans op ernstig lichamelijk letsel. Gehard glas wordt gebruikt voor onder meer zijruiten van auto’s, bushokjes, glazen (douche)deuren, glazen tafels en glazen kasten.

Gelaagd glas
Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit minimaal 2 glasbladen met daartussen een doorzichtige taaie kunststof folie. Deze folie zorgt ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar wordt gehouden. Gelaagd glas heeft als extra voordeel dat er bij een breuk geen grote opening ontstaat. De ruit beschermt na breuk nog steeds tegen regen en wind en voorkomt dat iemand zomaar uw woning kan betreden.

Draadglas
Draadglas is ook veiligheidsglas, maar zeer beperkt toepasbaar. De ingelegde draden zorgen ervoor dat bij breuk het glas bij elkaar gehouden wordt. Bij een grote stootbelasting (zoals doorvallen of doorslaan) ontstaat er tóch een opening en dus ook de kans op lichamelijk letsel. In een woning is draadglas niet geschikt als veiligheidsglas.

Beveiligingsglas
Beveiligingsglas is gelaagd veiligheidsglas, waar bij breuk geen opening in het glas ontstaat. Door het gebruik van meerdere folies en glasbladen, kan het glas een steeds grotere beveiliging bieden en zelfs praktisch ondoordringbaar worden. Vandaar dat beveiligingsglas in diverse klassen (mate van inbraakwering) verkrijgbaar is. Deze klassen zijn vastgelegd in een norm, de NEN 356.

Voor woningen hanteert men de volgende klassen:

  • P2A/P3A - standaard inbraakwerende beglazing
  • P4A - zwaar inbraakwerende beglazing
  • P5A - extra zwaar inbraakwerende beglazing

Er zijn nóg zwaardere klassen. Zo is er beveiligingsglas dat bescherming biedt tegen aanvallen met een slagwapen zoals een bijl, tot zelfs beveiligingsglas dat bescherming biedt tegen aanvallen met een vuurwapen. Dit soort beveiligingsglas wordt onder andere gebruikt in juwelierszaken, benzinestations en banken.